Μάιος 2014

Μαρόκο

Το Μαρόκο είναι μια αραβική, μουσουλμανική χώρα της Βόρειας Αφρικής. Το πολίτευμά του είναι η Συνταγματική Μοναρχία και έχει έκταση 446.550 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 34.859.364, με βάση εκτιμήσεις για τον Ιούλιο του 2009.[2] Βρίσκεται στην Βορειοδυτική άκρη της Αφρικής και συνορεύει ανατολικά με την Αλγερία και νότια με την Μαυριτανία. Δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ στο βορρά από την Μεσόγειο. Στο βόρειο άκρο του βρίσκεται η μια πλευρά από τα στενά του Γιβραλτάρ, σε απόσταση 8 χλμ. από την Ισπανία.

Tags: 

Αιγυπτιακός σκαραβαίος

Ο Σκαραβαίος, έντομο της τάξης των κολεόπτερων συμβόλιζε στην αρχαία Αίγυπτο την ανάσταση ή την εκ νέου γέννηση, καθώς και την μέλλουσα αιώνια ζωή των ένδοξων νεκρών.

Tags: 

Shopping therapy … εθισμός

Ο εθισμός στα ψώνια, ή αλλιώς οι ψυχαναγκαστικές αγορές, είναι μία από τις πιο διαδεδομένες εξαρτήσεις. Είναι μία διαταραχή, που υποθάλπεται από τη διαφήμιση και το marketing, το οποίο μας υποδεικνύει τι είναι αυτό που θα μας κάνει ευτυχισμένους, ενώ ο την ίδια στιγμή ο υπερκαταναλωτισμός έχει γίνει μέτρο κοινωνικής αξίας.
Ο εθισμός στο shopping, δεν είναι καινούργια διαταραχή, αν και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Αναγνωρίστηκε ως διαταραχή στις αρχές του 19ου αιώνα και αναφέρεται επισήμως ως ψυχιατρική διαταραχή, στις αρχές του 20ου.

Tags: 

Πάνος Μουζουράκης

Γεννήθηκε στη Ζυρίχη στις 24 Μαϊου το 1979 (24/5/1979) και ήρθε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη όταν ήταν 8 χρονών.
Από τα 19 του ξεκινά να εμφανίζεται σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής (Εν Ελλάδι, Kingston, Fun-key, Παπαγάλος, Inside, Cafe Americain, Υδρόγειος, κ.α.) παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας, είτε μόνος του είτε ως μέλος συγκροτημάτων («Οι απαράδεκτοι», «Αβά-φτυστοι μικροί πιτσιλωτοί δρυοκολάπτες»). Τον Αύγουστο του 2002 αποφασίζει να κατέβει στην Αθήνα.

Tags: 

Γυναικείος οργασμός…

Ο γυναικείος οργασμός είναι κολπικός ή κλειτοριδικός; Γιατί κάποιες γυναίκες αισθάνονται πως δεν τον «βιώνουν»; Πότε αυξάνεται και πότε μειώνεται η ερωτική τους ικανοποίηση; Η νέα θεωρία για το γυναικείο οργασμό, της δρ. Elisabeth Lloyd, ανατρέπει όλες τις προηγούμενες, που αναζητούσαν την πρακτική χρησιμότητά του. Tο Vita μίλησε αποκλειστικά με τη δρ. Lloyd και σας μεταφέρει τη δική της ερμηνεία
Tα μυστήρια του γυναικείου οργασμού

Tags: 

Φέρτε πίσω τα παγωτά

Το σλόγκαν "Φέρτε πίσω τα παγωτά" κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδύκτιο.
Όσοι ψωνίζετε "παγωτά" από περίπτερα και super market, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Όλες οι εταιρείες κοροϊδεύουν τους καταναλωτές κανονικά. Μιλάμε για μεγάλη απάτη...
Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές.
Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης.

Tags: 

Περιστέρι

Τα περιστέρια, ή αγριοπερίστερα των βράχων όπως τα ονόμαζε ο Δαρβίνος, (επιστημονικό όνομα Columba livia - Περιστερά η πελιδνή) είναι πτηνά της οικογένειας περιστερίδες. Έχουν προσαρμοστεί στη ζωή στην πόλη πολύ καλά σε όλο τον κόσμο. Έχουν γκριζογάλανο χρώμα και άσπρα πλευρά, ενώ το ινδικό υποείδος Περιστερά ή ενδιάμεσος του Στρίκλαντ έχει γαλαζωπά πλευρά. Η ουρά τους καταλήγει σε μια σκούρα γραμμή και οι φτερούγες έχουν δύο μαύρες γραμμές. Οι διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών είναι λίγες. Τα μικρά περιστέρια ονομάζονται πιτσούνια.

Tags: 

Χούντα των Συνταγματαρχών

Με την ονομασία Χούντα των Συνταγματαρχών ή Δικτατορία των Συνταγματαρχών, ή απλούστερα εκ του διεθνούς ισπανικού και λατινοαμερικάνικου όρου Χούντα καθιερώθηκε να χαρακτηρίζεται η περίοδος της δικτατορίας στην Ελλάδα που επικράτησε μετά το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967. Η περίοδος αυτή κράτησε μέχρι τις 23 Ιουλίου 1974, δηλαδή "επτά χρόνια" (οι οκτώ τελευταίοι μήνες της οποίας είναι γνωστοί και ως Χούντα του Ιωαννίδη) εξ ου και η περίοδος αυτή αποκαλείται "επταετία".

Tags: 

Καίνε...

Οι πιο καυτερές πιπεριές τσίλι στον κόσμο, είναι οι «Carolina Reaper», που καλλιεργούνται από την εταιρεία PuckerButt Pepper Company, στις Η.Π.Α.
Με το υγρό, υποτροπικό κλίμα της, η αμερικανική πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, φημίζεται για τα ζεστά καλοκαίρια της. Πλέον όμως έχει κι έναν άλλο λόγο για να υπερηφανεύεται: ένας τοπικός παραγωγός, καλλιεργεί εκεί τις πιο καυτερές πιπεριές τσίλι στον κόσμο.

Tags: 

Σελίδες