Τον πλήρωσαν με λεφτά απο ...Monopoly!

Μεγάλο ήταν το κακό που βρήκε ένα Έλληνα κοσμηματοπώλη, ο οποίος πήγε να κάνει μία πώληση στη ζούλα και του βγήκε ξινή.

Ο άτυχος άντρας ήρθε σε επαφή με δύο άντρες, οι οποίοι υποστήριζαν πως ήταν Γάλλοι και εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για να συνεργαστούν μαζί του. Για την ακρίβεια μάλιστα, του παράγγειλαν ένα πανάκριβο περιδέραιο και τέσσερα δαχτυλίδια.

Ο επιχειρηματίας, θέλοντας να αποφύγει τους φόρους, αποφάσισε να μην κάνει ακολουθήσει τον νόμιμο δρόμο των συναλλαγών. Αντ’αυτού, προτίμησε να δώσει ένα ραντεβού με τους αγοραστές του και να γίνει η συναλλαγή με μετρητά και χέρι με χέρι.

Όταν οι δύο επιχειρηματίες-μαϊμού κατέφτασαν, ο κοσμηματοπώλης έβγαλε ένα χαρτονόμισμα απο την τσάντα και πήγε αμέσως σε μία τράπεζα να δει κατά πόσο είναι αληθινό. Με την επιβεβαίως της τράπεζας για την αυθεντικότητα του χαρτονομίσματος, έτρεξε πάλι πίσω τους δύο Γάλλους, πήρε την τσάντα με τα χρήματα, τους έδωσε τα κοσμήματα και έφυγε.

Φτάνοντας σπίτι όμως και αδειάζοντας την τσάντα, διαπίστωσε πως μόνο η πάνω σειρά είχε αληθινά χαρτονομίσματα. Απο κάτω, η τσάντα ήταν γεμάτη με χαρτονομίσματα απο το παιδικό παιχνίδι Monopoly...

Tags: