Σοκ στην Αίγυπτο: Γυναίκα γέννησε στο δρόμο.

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση μίας ετοιμόγεννης γυναίκας, η οποία αναγκάστηκε να γεννήσει στο δρόμο, αφου την έδιωξαν απο το νοσοκομείο στο είχε μεταβεί, προκειμένου να γεννήσει με καισαρική.

Ο σύζυγος της γυναίκας δήλωσε πως όταν πήγαν στο νοσοκομείο, τους έδιωξαν με τη δικαιολογία πως ο μόνος διαθέσιμος γιατρός που είχαν, βρισκόταν εκείνη την ώρα σε άλλη υπόθεση καισαρικής και δεν μπορούσε κάποιος να την εξυπηρετήσει.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε έξω απο το νοσοκομείο, ξάπλωσε στο πεζοδρόμιο και με την βοήθεια διάφορων γυναικών που βρίσκονταν εκεί, άρχισε να γεννάει. Περαστικοί με κάμερες κινητού, κατέγραψαν το τραγικό συμβάν και το βίντεο αναρτήθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο Youtube.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA μετέδωσε ότι ο υπουργός Υγείας της επαρχίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή του νοσοκομείου, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση.

Η απομάκρυνση του διευθυντή ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει τον θυμό πολλών Αιγύπτιων που κατηγορούν το νοσοκομείο για αμέλεια και αμφισβητούν κατά πόσο το κράτος ενδιαφέρεται για την υγεία των 85 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Tags: