Οι οπαδοί των Simpsons πιστεύουν ότι η σειρά είχε προβλέψει τον κοροναϊό

Οι Simpsons έχουν μια απόλυτα ακριβή συνήθεια να προβλέπουν το μέλλον.

Το 2000, το επεισόδιο «Bart to the Future» αναφέρθηκε στην προεδρία του Donald Trump - 16 χρόνια πριν αναλάβει τη θέση του - και οι συγγραφείς του έχουν επίσης πιστωθεί με την πρόβλεψη πολλών άλλων γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του σκάνδαλου του κρέατος αλόγων, του σχεδιασμού του shard και την αγορά του 21st Century Fox από τη Disney.

Και τώρα οι οπαδοί πιστεύουν ότι η σειρά προέβλεψε την εκδήλωση του κοροναϊού μόλις την τέταρτη σεζόν του κατά τη διάρκεια του «Marge in Chains» που κυκλοφόρησε το 1993.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ένας εργαζόμενος στην Ιαπωνία φαίνεται να λέει «παρακαλώ μην πείτε στον προϊστάμενο ότι έχω τη γρίπη», προτού βήξει σε ένα κιβώτιο που απευθύνεται στον Όμηρο.

Όταν φτάνει στο Σπρίνγκφιλντ, ένα πράσινο σμήνος αναδύεται από την κούτα και παρόμοια πακέτα που περιέχουν μια «παρόμοια ουσία» ανοίγουν στη συνέχεια ο κύριος Skinner, η Patty και η Selma, πριν καταλάβει την πόλη.

Ακόμα εικόνες του επεισοδίου έχουν ανέβει στο Twitter, με αποτέλεσμα πολλοί να δηλώνουν ότι οι δημιουργοί των εκπομπών είχαν προβλέψει πριν από 27 χρόνια τον κοροναϊό.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι μία από τις κύριες εικόνες που χρησιμοποιούνται στα tweets, που δείχνει τον αναγνώστη του Springfield Kent Brockman να κάθεται μπροστά σε ένα γραφικό που λέει «Corona Virus», είναι μια φάρσα.

Η αρχική εικόνα έχει επεξεργαστεί και στην πραγματικότητα λέει "Apocalypse Meow", το οποίο εξακολουθεί να φαίνεται πίσω από την πειστική επεξεργασία.

Ο φανταστικός ιός στο επεισόδιο ονομάστηκε πραγματικά η γρίπη της Οσάκα, που προέρχεται από την Ιαπωνία, και όχι το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού την Wuhan, Κίνας.