Η ζεστασιά ενός σκύλου έσωσε ποδηλάτη στη Ρουμανία!

Ένα πολύ πρόσφατο περιστατικό ήρθε να μας επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά πόση ζεστασιά μπορεί να μας προσφέρει η επαφή με έναν σκύλο που όπως λέγεται αποτελεί τον πιο πιστό και ανιδιοτελή σύντροφο για τον άνθρωπο. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα δε μιλάμε μόνο για την μεταφορική ζεστασιά που ένα σκυλάκι μπορεί να προσφέρει στην ψυχή μας με τη συντροφιά του και την άνευ όρων αγάπη του αλλά για την ζεστασιά που μπορεί να δώσει σε έναν άνθρωπο κυριολεκτικά!

Ο ποδηλάτης Μάρτιν Ιόν το διαπίστωσε αυτό από πρώτο χέρι στο περιπετειώδες του ταξίδι για εξερεύνηση στα βουνά της Ρουμανίας το οποίο έληξε πρόωρα και άδοξα! Μόλις στο ξεκίνημα αυτού του ταξιδιού ο Μάρτιν με το ποδήλατο του προσέκρουσε επάνω σε βραχώδες σημείο του βουνού και πέφτοντας έσπασε την κλείδα του ενώ εξαρθρώθηκε και το ισχίο του.

Παρότι κάλεσε αμέσως σε βοήθεια, αναγκάστηκε να περάσει τη νύχτα ξαπλωμένος κάτω στο κρύο έδαφος όπου οι ώρες περνούσαν βασανιστικά και η θερμοκρασία του σώματος του έπεφτε ιλιγγιωδώς μέχρι οι διασώστες να τον εντοπίσουν. Δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ότι σωτήρας του θα γινόταν ένας αδέσποτος σκύλος ο οποίος ακολουθούσε το ποδήλατο του καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του.

Ο σκύλος, της ράτσας Μπερνιζ, αμέσως μόλις είδε τον ποδηλάτη πεσμένο κάτω ξάπλωσε δίπλα του και όλη νύχτα τον ζέσταινε με το κορμί του μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο αποτρέποντας τον έτσι από την υποθερμία και πιθανότατα από το να χάσει τη ζωή του πολύ πριν καταφτάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Το συμπαθές τετράποδο υιοθετήθηκε άμεσα από έναν δημόσιο υπάλληλο του διοικητικού συμβουλίου της περιοχής προκειμένου να έχει στέγη και τροφή παρόλο που τίποτα δεν φαινόταν αρκετό ως ανταμοιβή για τις πολύτιμες ανιδιοτελείς υπηρεσίες του!