Ζάκυνθος, το Φιόρο του Λεβάντε!

Η Ζάκυνθος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων είναι γνωστό ως ο τόπος της Μεσογειακής χελώνας Καρέτα-Καρέτα. Στον κόλπο του Λαγανά, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού με την δημοφιλέστερη παραλία, οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα γεννούν τα αβγά τους γι’αυτό έχει ανακηρυχτεί Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.
Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι το Ναυάγιο, φωτογραφίες της οποίας κάνουν το γύρω του κόσμου. Η ονομασία της οφείλεται στο ναυάγιο ενός καραβιού που βρίσκεται στην παραλία εδώ και πολλά χρόνια, σχετιζόμενο με παράνομη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Η πρόσβαση στην αμμουδιά γίνεται μόνο από την θάλασσα
Η Ζάκυνθος χαρακτηρίζεται από τις γνωστές καντάδες αλλά και από την προσφορά της στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Υπήρξε γενέτειρα μεγάλων προσωπικοτήτων όπως του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, του Ανδρέα Κάλβου αλλά και τόπος όπου έζησε ο Γρηγόριος Ξενόπουλος.
Η κεντρική πλατεία της πόλης της Ζακύνθου “Πλατεία Σολωμού” πήρε το όνομα της από το άγαλμα του ποιητή που δεσπόζει εκεί. Από τα ωραιότερα κτήρια του νησιού είναι και ο ιερός ναός της Παναγίας της Φανερωμένης. Βρίσκεται στη συνοικία του Άμμου στη νότια πλευρά του νησιού και ξεχωρίζει με την αγιογραφία Ουρανία. Η πρόσβαση στη Ζάκυνθο εκτός από θαλάσσης γίνεται και από αέρος καθώς το νησί διαθέτει το αεροδρόμιο Διονύσιος Σολωμός.

Tags: