Δείτε πώς γλίτωσε δύτης κυριολεκτικά από το στόμα...της φάλαινας!

Βρέθηκε στο στόμα μιας τεράστιας φάλαινας προτού καν το αντιληφθεί. Ο λόγος για τον έμπειρο δύτη Ράινερ Σκιμπφ που κατάγεται από τη Νότια Αφρική. Το συμβάν έλαβε χώρα ανατολικά του Κέιπ Τάουν, στο Elizabeth Harbor, κατά τη διάρκεια μελέτης που διεξήγαγαν η ομάδα του κι αυτός. Εξέταζαν ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν πιγκουίνοι, φώκιες, δελφίνια, καρχαρίες και φάλαινες προσπαθούν μαζικά σε μια τοποθεσία να πιάσουν ψάρια σε μεγάλες ποσότητες.

Ο Ράινερ βρισκόταν μόλις εικοσι πέντε μίλια από την ακτή και βιντεοσκοπούσε έναν καρχαρία όταν ξαφνικά τον έβαλε η φάλαινα στο στόμα της. Εκείνος δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε παρά μόνο βυθίστηκε ξαφνικά σε ένα βαθύ σκοτάδι όταν η φάλαινα τον άρπαξε ακαριαία πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ψάρι. Λόγω της εμπειρίας του και κινούμενος από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ο Ράινερ δεν πανικοβληθηκε παρότι ένιωσε τα δόντια της φάλαινας να πιέζουν το ισχύο του. Αυτό που σκέφτηκε να κάνει ενόσω ήταν στο στόμα της, ήταν να κρατήσει την αναπνοή του γιατί υπέθεσε ότι η φάλαινα αν τον άφηνε, θα το έκανε σε μεγάλο βάθος.

Ενώ ο Σκίμπφ ταξίδευε μέσα στη φάλαινα και δυνητικά στον άλλο κόσμο, ο συνάδελφος του και φωτογράφος Χέινζ Τόπερτσερ τον φωτογράφιζε να βρίσκεται στο στόμα του κοίτους. Είπε μάλιστα πώς την ώρα που η φάλαινα κατάπινε τον Ράινερ πολλά δελφίνια μαζί βγήκαν έξω από το νερό κι ένα λευκό σύννεφο αφρού δημιουργήθηκε τριγύρω. Για καλή του τύχη όμως η φάλαινα τον έφτυσε κι ο δύτης, που διδάσκει καταδύσεις για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια τώρα, χωρίς να έχει καν τραυματιστεί, κατάφερε να κολυμπήσει μόνος του ως το σκάφος. Άγιο είχε λοιπόν ο Ράινερ και συγκεκριμένα μάλλον είχε προστάτη τον Προφήτη Ιωνά που είχε βρεθεί επίσης στην κοιλιά του κοίτους κατά την βιβλική διήγηση.