Αρσενικό λιοντάρι πνίγηκε από την λέαινα σύντροφο του!

Σε ζωολογικό κήπο της Ινδιανάπολης των Ηνωμένων Πολιτειών, συνέβη ένα αναπάντεχο και πρωτοφανές γεγονός. Μια λιονταρίνα 12 ετών, η Ζούρι, σκότωσε τον 10 ετών σύντροφο της, τον Νίακ. Τα δύο λιοντάρια ζούσαν στον ίδιο ζωολογικό κήπο εδώ και οκτώ χρόνια και είχαν αποκτήσει μαζί τρία λιονταράκια, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό. Κανένα αρνητικό δείγμα δεν είχε προϋπάρξει μεταξύ τους και ο Νίακ ήταν ένα εξαιρετικό λιοντάρι όπως είπαν οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου.

Τη Δευτέρα όμως, 22 Οκτωβρίου, αφού ακούστηκαν κάποιοι έντονοι επαναλαμβανόμενοι βρυχηθμοί, οι υπάλληλοι έτρεξαν κ βρήκαν τη Ζούρι να πνίγει τον Νίακ. Προσπάθησαν να τους χωρίσουν αλλά μάταια. Η Ζούρι του άφησε το λαιμό μόνο όταν ο Νίακ δεν ζούσε πια. Ύστερα από νεκροτομή που του έγινε διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία.

Οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου ήταν ιδιαιτέρως στενοχωρημένοι με το συμβάν μιας και όπως είπαν δένονται με τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί και που φροντίζουν καθημερινά. Για λόγους ασφαλείας των μικρών τους λιονταριών, τα απομάκρυναν από τη φωλιά που ζούσαν όλοι μαζί και από τη μαμά τους και πλέον τα μικρά λιονταράκια κρατούνται χωριστά.

Καθώς φαίνεται το ζευγάρι των λιονταριών είχε υιοθετήσει το ρητό «τα εν οίκω μη εν δήμω» καθώς δεν είχε κανείς παρατηρήσει να υπάρχει ένταση μεταξύ τους στο παρελθόν. Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι η σχέση θηλυκού αρσενικού μπορεί να εξελιχθεί σε ολέθρια και σε άλλα είδη ζώων του πλανήτη μας πέρα από το ανθρώπινο είδος!