Αλεξανδρής: Πρόσκληση του Πεδουλάκη στον Πελεκάνο

 

Την ικανοποίηση του από την παραμονή του Αρη στην Βουλγαρία εξέφρασε, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ, ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξανδρής. Παράλληλα, χαρακτήρισε μικρή υπέρβαση την ενδεχόμενη απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου, τονίζοντας πως ο παίκτης έχει πρόσκληση από τον Αργύρη Πεδουλάκη, προκειμένου να ενσωματωθεί στον Παναθηναϊκό.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλεξανδρή:
Για τα φιλικά στην Βουλγαρία: "Εμεινα πολύ ευχαριστημένος από την παραμονή μας στη Βουλγαρία. Από τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είμαι απλά ευχαριστημένος, αλλά θα έλεγα ότι είμαι ενθουσιασμένος.
Εξ ανάγκης μπήκαμε στη λογική να πάρουμε "ρούκις" από το κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής. Σκέφτηκα πιο πρακτικά φέτος και μαζί με αυτά τα παιδιά πήραμε και κάποιους αρκετά έμπειρους για να στηρίξουν την προσπάθεια.
Στα χαρτιά φαίνεται καλά δομημένη και ισορροπημένη η ομάδα μας και έτσι είναι και η εικόνα από τα πρώτα φιλικά. Με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο του πρώτου φιλικού, στα υπόλοιπα αγωνιστικά λεπτά και στους άλλους δυο αγώνες, είχαμε υποδειγματική συμπεριφορά.
 
Οι ξένοι έχουν διάθεση και έχουν πολύ καλύτερη αντίληψη από εκείνους της περυσινής ομάδας, όπου κουραστήκαμε πολύ και εγώ και οι συνεργάτες μου να τους βάλουμε σε μια σειρά. Το καλύτερο, πάντως, που έχουμε είναι το άριστο κλίμα".
 Για την άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών από την FIBA: "Ακόμα δεν έχουμε πάρει το ΟΚ από τη FIBA για την άρση απαγόρευσης των μεταγραφών, όμως, έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι κόποι μας θα ευοδωθούν".
 Για την περίπτωση απόκτησης του Μιχάλη Πελεκάνου: "Το μπάτζετ μας θα είναι περίπου στις 350.000 ευρώ, με μια μικρή υπέρβαση αν αποκτηθεί ο Μιχάλης Πελεκάνος. Είναι ένα παιδί που το εκτιμώ πολύ, όπως και τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει μέχρι τώρα.
Σέβεται την πρόσκληση που του έχει κάνει ο προπονητής που τον έχει αναδείξει, ο Αργύρης Πεδουλάκης και περιμένει να ενσωματωθεί στον Παναθηναϊκό. Αυτό στα μάτια μου δείχνει σημαντικό.
Αν το δούμε, όμως από αγωνιστική σκοπιά, που είναι το συμφέρον του παίκτη, πιστεύω ότι οι δυνατότητες που θα του δοθούν στον Αρη και το ότι θα τον αγκαλιάσει ο κόσμος, θα του επιτρέψουν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.
Στο χέρι του είναι να επιλέξει: να έρθει σε μια ομάδα που θα είναι πρωταγωνιστής, ή να πάει σε μια ομάδα που θα συμπληρώνει το ρόστερ της και πιθανά δεν θα έχει χρόνο συμμετοχής, πράγμα που δεν το εύχομαι".
 Για την απώλεια του Ανέστη Πεταλίδη: "Για τον Αρη, ο Ανέστης Πεταλίδης είναι θρύλος. Με προσωπική προσπάθεια, κράτησε την ομάδα ψηλά.
Μάζεψε πολλούς παίκτες, μεταξύ των οποίων και εμένα. Του οφείλουμε πολλά. Το ότι δεν παραβρέθηκα στην κηδεία είναι κάτι που με βαραίνει, αλλά τι να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή".