Ένα αστέρι του YouTube ηλικίας έξι ετών αγοράζει ιδιοκτησία 6,5 εκατομμυρίων

Μια 6χρονη YouTuber από την Νότια Κορέα και οι γονείς της έχουν αγοράσει ακίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με αναφορές.

Η Boram είναι η πιο δημοφιλές YouTuber της χώρας και τα δύο κανάλια της - ένα blog βίντεο και μια σειρά από κριτικές παιχνιδιών - έχουν περισσότερους από 30 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η εφημερίδα Maeil Business ανέφερε ότι το πενταόροφο κτήριο βρίσκεται στο Gangnam, μία από τις πιο εύπορες περιοχές της Σεούλ.

Το ακίνητο αγοράστηκε από την εταιρεία Boram, η οποία δημιουργήθηκε από τους γονείς της κοπέλας, για 9,5 δισεκατομμύρια won (£ 6,5 εκατομμύρια).

Μπορεί να ακούγεται σαν πολλά χρήματα, αλλά ίσως όχι για την νεαρή που κερδίζει εκτιμώμενο μηνιαίο εισόδημα ύψους £ 2,4 εκατομμυρίων.

Τα βίντεο της Boram, τα οποία δημοσιεύονται στο Boram Tube ToysReview και το Boram Tube Vlog, προσελκύουν εκατοντάδες εκατομμύρια views.

Τα περιγράφει ως "παιχνίδι και βίντεο παιδικής χαράς παιδιών ... χαριτωμένες αναμνήσεις της καθημερινής ζωής".

Και, σύμφωνα με την Korea Herald, κερδίζει περισσότερα μέσω των εσόδων μάρκετινγκ σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο νότιο κορεατικό YouTuber.

Ωστόσο, η επιτυχία της έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να πέσει θύμα εκμετάλλευσης.

Η υπόθεση Save The Children's local πήγε στο δικαστήριο το 2017, κατηγορώντας τους κηδεμόνες της ότι "έχουν οικονομικά οφέλη εκθέτοντας τα παιδιά σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να τους βάλουν σε ψυχική δυσφορία και να διανέμουν το πλάνο στο κοινό, με αρνητική επίδραση στους ανήλικους θεατές που παρακολουθούν κλπ ", σύμφωνα με την Κορέα Herald.

Το χαρτί που προστέθηκε εκεί ήταν ανησυχίες ότι μερικά από τα κλιπ, για παράδειγμα εκείνα που δείχνουν ότι κλέβει χρήματα από το πορτοφόλι του πατέρα της και κάνει σαν να γέννησε, θα μπορούσαν να έχουν κακή επίδραση στους νεαρούς οπαδούς.

Τα προσβλητικά κλιπ έγιναν ιδιωτικα και οι γονείς της Boram ζήτησαν συγγνώμη.

Η Boram δεν είναι ο μοναδικός μίνι εκατομμυριούχος που το τερμάτισε στην πλατφόρμα βίντεο: Πέρυσι, ο επτάχρονος Αμερικανός Ryan Kaji κέρδισε περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια μέσω του καναλιού αναθεώρησης παιχνιδιών του, το οποίο έχει περισσότερους από 20 εκατομμύρια συνδρομητές.