Μάιος 2012

Αποκλείστηκαν Κοτσιλιάνος/Ζουπάνης

Οι έλληνες πρωταθλητές έχασαν με 0-2 σετ (12-21, 15-21) από τους ελβετούς Χέσερ/Μπελαγκάρντα (Νο. 10) και με το ίδιο σκορ (15-21, 13-21) από τους πολωνούς Καντζιόλα/Σαλανκίεβιτς (Νο. 23). Ετσι, το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε την 25η θέση της διοργάνωσης με 80 βαθμούς.

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας παραμένει στο ναδίρ

Προτελευταία μεταξύ 59 χωρών στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας του IMD (International Institute for Management Development) βρίσκεται η Ελλάδα το 2012, υποχωρώντας κατά δύο θέσεις σε σχέση με το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ξεπερνά μόνο τη Βενεζουέλα, η οποία βρίσκεται σταθερά στην 59η θέση της διεθνούς κατάταξης από το 2004. Τις πρώτες δύο θέσεις καταλαμβάνουν το Χονγκ Κονγκ και οι ΗΠΑ, όπως και το 2011, ενώ στην τρίτη θέση ανήλθε η Ελβετία, από την 5η που βρισκόταν το 2011.

Μαγνητική ο Περπέρογλου

Ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος σημείωσε ένα καθοριστικό τρίποντο και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα χτύπησε στο πόδι κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Ο έλληνας παίκτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να διαπιστωθεί ακριβώς το μέγεθος της ζημιάς.

Σε τεντωμένο σχοινί η Ελλάδα

Του Robert Samuelson* Εξετάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, με προβληματίζει το εξής: γιατί δεν υπήρξαν μαζικές αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες της χώρας; Ας υποθέσουμε ότι ήσασταν Ελληνας και είχατε, παραδείγματος χάριν, αποταμιεύσεις 2.000 ευρώ σε μία τράπεζα. Γιατί να τα αφήνατε εκεί; Μέρα με την ημέρα εντείνεται η φημολογία ότι η Ελλάδα θα εκδιωχθεί από το ευρώ και θα εκδώσει το δικό της νόμισμα, μάλλον τη δραχμή. Οι καταθέσεις -θεωρητικά- θα μετατρεπόταν αυτόματα από ευρώ στο νέο νόμισμα.

ΔΙΑΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗ ΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ

Σημείωσε ακόμη ότι το συριακό καθεστώς εξακολουθεί να μην έχει εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σχέδιο

Συνάντηση Βενιζέλου-Δασκαλόπουλου θα ...

Η συνάντηση αυτή γίνεται στη σκιά της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Βενιζέλο και Δασκαλόπουλο που ξεκίνησε με τα υπονοούμενα της Ιπποκράτους ότι επιχειρηματίες πίεσαν την τρόικα να επιμείνει σε μέτρα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού και η παύση της μετενέργειας, με τον κ. Δασκαλόπουλο να απαντά δημοσίως σε υψηλούς τόνους.

Συνελήφθη έμπορος χρυσού για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκ.

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος ένας 60χρονος έμπορος πολύτιμων μετάλλων, κατηγορούμενος για την πράξη της φοροδιαφυγής με τη λήψη εικονικών τιμολογίων, συνολικού ποσού 1.520.405 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μήνυμα ενότητας από τον Μπατίστ

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο "twitter" ο Μάικ Μπατίστ ζήτησε την στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού στον προσεχή αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. "Ή θα "φτιαχτείτε" μαζί μας ή θα "πεθάνετε" μαζί μας", ήταν το μήνυμα του Μπατίστ προς του φιλάθλους της ομάδας. Θεωρείται δεδομένο, πάντως, πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα γεμίσουν την Τετάρτη (30/5) το ΟΑΚΑ για να στηρίξουν την ομάδα τους.

Αντιτς: Με την ίδια ενέργεια θα πάρουμε τίτλο

"Δεν μπορείς να θεωρήσεις εύκολο ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ θέλαμε να βγάλουμε ενέργεια, να παίξουμε ένα δυνατό ματς και να πάρουμε τη νίκη, κάτι που εν τέλει καταφέραμε", ήταν τα πρώτα λόγια του φόργουουντ των ερυθρολεύκων που πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βρει τα "κλειδιά" του Παναθηναϊκού, αλλά σίγουρα κρατώντας το ίδιο επίπεδο ενέργειας και έντασης, μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα". Ερωτηθείς για τις αρκετές εντάσεις που υπήρξαν στον αγώνα ξεκαθάρισε: "Οι τελικοί είναι τελικοί.

Αφγανιστάν: Αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σκότωσε ...

Παράλληλα, τέσσερις στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) φέρεται να σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στο νότιο τμήμα της χώρας το Σάββατο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Isaf. Όπως αναφέρεται σε αυτή, οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Συνολικά 169 στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν φέτος στο Αφγανιστάν και 3.016 από το 2001.

Σελίδες