Οκτώβριος 2017

Η CIA απέλυσε… κουτάβι

Η Λουλού το λαμπραντόρ ξεκίνησε την «καριέρα» της στην αμερικανική CIA ως κουτάβι αλλά τελικώς αποδείχτηκε ότι δεν είχε τα… προσόντα για να εργαστεί ως σκύλος εντοπισμού εκρηκτικών υλών!
Η αμερικανική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «απέλυσε» το Λουλού, επειδή μερικές εβδομάδες αφότου ξεκίνησε η εκπαίδευσή της έχασε κάθε ενδιαφέρον και δεν ήθελε να ανιχνεύει «εκρηκτικές μυρωδιές». Αρχικά, οι εκπαιδευτές της προσπάθησαν να καταλάβουν τι ακριβώς της συνέβαινε.

Ολόκληρη πόλη θα χτίσει εκ του μηδενός ο Mohammed bin Salman της Σαουδικής Αραβίας

Μια ολόκληρη πόλη ονόματι "NEOM" στην ακτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα σχεδιάζει να χτίσει ο Πρίγκιπας Mohammed bin Salman, σε ένα ακόμη mega-project της προσπάθειάς του να αναμορφώσει το βασίλειο και να μειώσει την εξάρτησή του από το πετρέλαιο.

Γερμανία: Επικίνδυνος «αποχαιρετιστήριος» ελιγμός αεροσκάφους με 200 επιβάτες

Ο απερίσκεπτος ελιγμός ενός Γερμανού πιλότου της Air Berlin που πραγματοποιούσε την πτήση από το Μαϊάμι στο Ντίσελντορφ, προκάλεσε αναταραχή στους επιβάτες.

Την ώρα που ο πιλότος ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στον αεροδιάδρομο του Ντίσελντορφ, πετώντας ήδη χαμηλά, ξαφνικά έκανε μια στροφή την τελευταία στιγμή προς τα αριστερά, βγαίνοντας από την πορεία του και ανέβηκε και πάλι ψηλά.

Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε την πορεία του, το αεροπλάνο πέρασε ξυστά από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, με τους εργαζόμενους εκεί να μένουν έκπληκτοι από το θέαμα.

Γιατί οι πίτσες αν και είναι στρογγυλές, μπαίνουν σε τετράγωνα κουτιά;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πίτσες, αν και είναι στρογγυλές, έρχονται σε τετράγωνα κουτιά;

Καταρχήν, τα τετράγωνα κουτιά κατασκευάζονται πιο εύκολα από τα στρογγυλά.

Επιπλέον, απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο για μεταφορά και αποθήκευση, αφού στα καταστήματα φτάνουν επίπεδα και όταν ο υπάλληλος χρειαστεί κάποιο από αυτά, μπορεί εύκολα και γρήγορα να του δώσει το γνωστό του σχήμα, διπλώνοντάς το σε προκαθορισμένα σημεία.

Ο δεύτερος λόγος είναι μάλλον και ο πιο πρακτικός.

Γιατί τα δελφίνια πηδάνε έξω από το νερό;

Δεν είναι λίγες οι φορές που είμαστε μέσα σε ένα πλοίο και βλέπουμε δελφίνια να πηδάνε στο νερό, σπεύδοντας να απαθανατίσουμε την σκηνή. Έχετε σκεφτεί ωστόσο ποτέ γιατί το κάνουν αυτό; Οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί…

Εξοικονόμηση ενέργειας
Το να κολυμπάς κάτω από το νερό είναι σίγουρα πιο κουραστικό και σπαταλάς περισσότερη ενέργεια από ό,τι κάνοντας ένα άλμα στον αέρα.

H NASA θέλει να αλλάξει το DNA των αστροναυτών!

Μπορεί τεχνικά να είμαστε πλέον σε θέση να στείλουμε μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη όμως υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Προβλήματα όπως η διατροφή των αστροναυτών σε αυτό το μακρινό ταξίδια και η ομαλή διαβίωση του πληρώματος μέσα στο σκάφος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και πάνω από όλα. Ομως για την επίλυση αυτών των προβλημάτων οι επιστήμονες και οι διαστημικές υπηρεσίες προσπαθούν εδώ και χρόνια να βρουν λύσεις και έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου.

Βελτιώνεται μέρα με την μέρα η υγεία της Lady Gaga

Η χαρισματική performer αναγκάστηκε να διακόψει την παγκόσμια περιοδεία της λόγω επιπλοκών της ινομυαλγίας από την οποία πάσχει.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η Lady Gaga είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί το ευρωπαϊκό κομμάτι της παγκόσμιας περιοδείας της. Η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να ακυρώσει τις εμφανίσεις της λόγων των έντονων πόνων, ώστε να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα .