Φεβρουάριος 2017

Όταν οι μέλισσες εκπλήσσονται… “ξεφωνίζουν”!

Από το 1950 είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ότι οι μέλισσες κάνουν έναν ήχο σαν “ξεφωνητό”. Οι πρώτες μελέτες ανέφεραν ότι ο ήχος αυτός ήταν ένας τρόπος να ειδοποιηθούν οι άλλες μέλισσες να σταματήσουν την αναζήτηση τροφής σε ορισμένους τομείς. Ωστόσο, η αλήθεια αποδεικνύεται πιο πεζή μετά από τελευταία μελέτη: Απλώς πρόκειται για έναν ήχο έκπληξης.

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Θέμης Μάνεσης

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου ο αγαπημένος ηθοποιός Θέμης Μάνεσης, ο οποίος είχε ξεχωρίσει μέσα από τους ρόλους που ερμήνευσε σε πετυχημένες ελληνικές σειρές, όπως 'Oι Αυθαίρετοι' και οι 'Δύο Ξένοι'.

Τον τελευταίο καιρό ο ηθοποιός νοσηλευόταν με πολλά καρδιολογικά προβλήματα σε κλινική της Αθήνας, ενώ τα Χριστούγεννα έχασε στα ξαφνικά τον αδερφό του, ο οποίος επίσης 'έφυγε' προδωμένος από την καρδιά του.

Εκπτώσεις εστιάτορα σε πελάτες με… ήσυχα παιδιά

Έκπτωση στους πελάτες με… φρόνιμα παιδιά προσφέρει ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου - wine bar στην Πάντοβα της Ιταλίας, το οποίο τις Κυριακές απευθύνεται ειδικά σε οικογένειες.

Παρατηρώντας στο κατάστημά του μια 11μελήοικογένεια, μεταξύ των οποίων πέντε «πολύ φρόνιμα» παιδιά, ο ιδιοκτήτης του wine bar Αντόνιο Φεράρι σκέφτηκε να προσφέρει έκπτωση 5% στους συγκεκριμένους πελάτες, αλλά και σε δύο ακόμη οικογένειες με επίσης «ήσυχα» παιδιά.

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Στις 14 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα της αγάπης και του έρωτα σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις καρδούλες να κατακλύζουν τον πλανήτη.

Ο μύθος της Αλκυόνης και οι Αλκυονίδες μέρες…

Η Αλκυόνη (Alcedo atthis) – το σημερινό ψαροπούλι- είναι ένα πολύ εντυπωσιακό πουλί, με μπλε ελεκτρίκ φτέρωμα και πορτοκαλοκόκκινα φτερά στο στήθος της.

Ένας μεσαιωνικός μύθος της Βόρειας Ευρώπης λέει ότι το χρώμα της Αλκυόνης ήταν στην αρχή γκρίζο. Όμως όταν έγινε ο βιβλικός κατακλυσμός, πέταξε κατευθείαν ψηλά στον ουρανό για να μπορέσει να παρατηρήσει τα νερά. Πετώντας όμως τόσο κοντά στον ήλιο το στήθος της τσουρουφλίστηκε και έγινε κόκκινο από τις ακτίνες του και η ράχη της μπλε από το χρώμα του ουρανού.

Ποια είναι η ιδανική χρονική διάρκεια στο σεξ για άντρες και γυναίκες;

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα σε μία σχέση, σύμφωνα με τα όσα παραδέχονται τα ίδια τα ζευγάρια σε επισκέψεις τους σε ειδικούς γιατρούς και συμβούλους, είναι η ποιότητα της σεξουαλικής επαφής και, ειδικά, η διάρκεια, τόσο της σεξουαλικής πράξης, όσο και των προκαταρκτικών.

Από... κοπριά ελέφαντα ο ακριβότερος καφές του κόσμου!

Εδώ και δέκα χρόνια οι λάτρεις του καφέ έχουν έναν και μόνο στόχο.

Να καταφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους να πιουν τον Kopi Luwak, τον φημισμένο καφέ από αλεσμένους σπόρους καφέ τους οποίους έχουν νωρίτερα φάει και αφοδεύσει οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς κατά την διαδικασία της πέψης αλλά και της αφόδευσης οι σπόροι αποκτούν όλα εκείνα τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν μοναδικούς.

Οι αγρότες της Ταϊλάνδης, γράφει το Bloomberg, ταΐζουν τους ελέφαντες τροφή που αποτελείται από μπανάνες, ρύζι και σπόρους καφέ.