Οκτώβριος 2016

Τεράστιο ρόδι στα Τρίκαλα

Για …ρεκόρ Γκίνες πηγαίνει το ρόδι που μεγάλωσε στον κήπο του 48χρονου Τρικαλινού Τ.Τ. στο Γριζάνο Τρικάλων.

Το ρόδι κόπηκε και ζυγίστηκε σε ζυγαριά ακριβείας ακριβώς 1 κιλό και 370 γραμμάρια.

«Κάθε έλεγχος δεκτός στο ότι είναι απόλυτα βιολογικό χωρίς στάλα λιπάσματος», δηλώνει ο κάτοχος του ροδιού-γίγας» και προσθέτει ότι «πρόκειται για ενδημική ποικιλία που αποκαλείται γλυκόξινη».

7 αλήθειες που δεν ήξερες για τα ζυμαρικά

Πώς τα τρως τα μακαρόνια: στριφογυρίζοντας το πιρνουνάκι ή με τη βοήθεια του κουταλιού;

Όπως και να επιλέγεις να τα τρως η αλήθεια είναι μια: δύσκολα θα βρεις κάποιον που να μη λατρεύει τα μακαρόνια.
Μετά τους Ιταλούς κι Έλληνες είμαστε ολίγον τι μακαρονάδες.
Υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες που πιθανότατα δε γνώριζες για τα ζυμαρικά!
Διάβασε παρακάτω...

Γιατί κάποιοι δε μπορούν να κρατήσουν μυστικό

Λίγοι καταφέρουν να μην αποκαλύπτουν όσα τους εμπιστεύεται κάποιος

"Παρότι αυτή η 18χρονη ασθενής, IdaBauer, ήταν στο άνθος της νιότης της, ήρθε σε εμένα γιατί υπέφερε από ξεσπάσματα βήχα ενώ εμφάνιζε και βουβά επεισόδια αφασίας. Είχε αναπτύξει κατάθλιψη και εμφάνιζε τάσεις απόσυρσης, μέχρι και αυτοκτονίας" έγραφε το 1905 ο Σίγκμουντ Φρόιντ.
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, κι ενώ ο "πατέρας" της ψυχανάλυσης προσπαθούσε να βοηθήσει τη νεαρή ασθενή του, να αποκαλύψει την πηγή της αρρώστιας της, ο Φρόιντ παρατήρησε ότι η Bauer έπαιζε με μια μικρή τσάντα.

Σπάνιος λευκός τάρανδος εμφανίστηκε στη Σουηδία!

Ένας σπάνιος λευκός τάρανδος πρόσφατα εντοπίστηκε κοντά στο Mala της Σουηδίας.

Πρόκειται για ένα ζώο αλμπίνο, όπου το τρίχωμά του έχει ασπρίσει εξαιτίας κάποιας πάθησης με τη μελανίνη στον οργανισμό του που αποχρωματίζει σιγά-σιγά τις τρίχες, γεγονός που το καθιστά αρκετά σπάνιο στο ζωικό βασίλειο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από ερασιτέχνη που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην περιοχή και γρήγορα έγινε viral στα social media.

Cocktail bar που σερβίρει μόνο… νερο!

Μεταλλικό, sparkling ή deluxe νεράκι θα απολαμβάνουν οι πελάτες του water-only cocktail bar στο διάσημο πολυκατάστημα Selfridges στην οδό Oxford στο Λονδίνο για να σβήσουν τη δίψα τους μετά από τις αγορές τους…

Από τον Μάιο έχει ξεκινήσει και η αναζήτηση των σομελιέ νερού, ατόμων δηλαδή που έχουν εκπαιδεύσει τον ουρανίσκο τους να αντιλαμβάνεται τις διαφορές στη γεύση του κάθε είδους νερού, από την προέλευση μέχρι την περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, οι οποίοι θα κατευθύνουν τους πελάτες στη σωστή επιλογή.

Γιατί τα δελφίνια πηδάνε έξω από το νερό;

Δεν είναι λίγες οι φορές που είμαστε μέσα σε ένα πλοίο και βλέπουμε δελφίνια να πηδάνε στο νερό, σπεύδοντας να απαθανατίσουμε την σκηνή. Έχετε σκεφτεί ωστόσο ποτέ γιατί το κάνουν αυτό; Οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί…

Εξοικονόμηση ενέργειας
Το να κολυμπάς κάτω από το νερό είναι σίγουρα πιο κουραστικό και σπαταλάς περισσότερη ενέργεια από ό,τι κάνοντας ένα άλμα στον αέρα.

Αναζήτηση τροφής
Έχοντας μια καλή εικόνα του τι συμβαίνει μέσα στο νερό από τροφή, εκείνα μπορούν στη συνέχεια να βουτήξουν και να πιάσουν τα ψαράκια τους…

Γιατί η πίτσα είναι στρογγυλή;

Ο πρόγονος της πίτσας γεννήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ανακαλύφθηκε το ζύμωμα του ψωμιού.

Ήταν ένα είδος στρογγυλής πίτας που στο σχήμα και στο χρώμα θύμιζε τον ηλιακό δίσκο. Ψηνόταν σε πυρωμένες πέτρες κι αργότερα στο φούρνο.

Και οι Έλληνες έτρωγαν ένα είδος στρογγυλής πίτσας που αποκαλούσαν μάζα, ενώ οι Ρωμαίοι μαγείρευαν πίτες ζυμαρικών που ονόμαζαν πλακέντα και όφα. Η τελευταία παρασκευαζόταν από κριθάρι και νερό. Στις θρησκευτικές τελετές των πρώτων χριστιανικών χρόνων χρησιμοποιούνταν άζυμα ψωμιά σε κυκλικό σχήμα.

“Κρυμμένες” εικόνες σε ιστορικά βιβλία!

Μπορεί οι εικόνες που κοσμούν το εσωτερικό ενός βιβλίου να είναι πάντα ενδιαφέρουσες, ωστόσο αυτές που είναι κρυμμένες στις άκρες του είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.

Πρόκειται για ζωγραφική που γίνεται εκεί που ενώνονται οι σελίδες όταν κλείνει το βιβλίο, με τις ζωγραφιές αυτές να έχουν τυπωθεί πάνω στις κλειστές σελίδες ενός βιβλίου.

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλo όταν καταναλώνεις μπύρα ή καφέ;

Ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που καταναλώνουμε όταν ανοίγουμε τα μάτια μας, όταν θέλουμε να ξυπνήσουμε και να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, ενώ η μπύρα είναι το ποτό εκείνο που αναζητάμε όταν προσπαθούμε να χαλαρώσουμε και να διώξουμε μακριά το στρες μιας γεμάτης ημέρας. Και ενώ αντιλαμβανόμαστε τι κάνει το καθένα από τα δυο ποτά στον οργανισμό μας, δεν μπορούμε να καταλάβουμε την επίδραση που έχουν στον εγκέφαλό μας.

Μαφιόζος κρυβόταν πίσω από τη ντουλάπα!

Σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο κρυμμένο πίσω από τη… ντουλάπα του γιού του κρυβόταν νονός της μαφίας της Καλαβρίας, Ντράγκετα, που συνελήφθη από τους καραμπινιέρους την Τετάρτη.

Ο 54χρονος Αντόνιο Πέλλε, αρχηγός της μαφιόζικης φατρίας του Σαν Λούκα περνούσε τις ημέρες του σε ένα μικρό κρησφύγετο με κουζίνα, στο οποίο είχε πρόσβαση διαμέσου της ντουλάπας του γιού του.
Σε βίντεο που μαγνητοσκόπησαν οι αστυνομικοί, ο Πέλλε εμφανίζεται, ξαφνικά, στο πάνω μέρος της ντουλάπας, φωνάζοντας και προπηλακίζοντας τα όργανα της τάξης.

Σελίδες