Νοθευμένη βενζίνη.Τι κάνουμε όταν μας τύχει?

Ας υποθέσουμε ότι μπαίνουμε σε ένα βενζινάδικο και ζητάμε να βάλουμε βενζίνη. Σας συμβουλεύω πάντα να πηγαίνετε με άδειο ντεπόζιτο, όποτε αυτό είναι δυνατόν και να ζητάτε να σας το φουλάρουν. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε τις πιθανότητες να μας πιστέψουν, όταν ισχυριστούμε ότι το καύσιμο που βάλαμε ήταν νοθευμένο και ο βενζινάς να ισχυριστεί ότι υπήρχε π.χ. ένα σκουπιδάκι ή ότι μπορεί να έφταιγε το καύσιμο που ήδη είχαμε στο ρεζερβουάρ πριν γεμίσουμε.

Πριν βάλουμε μπρος να φύγουμε ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Το ξέρω ότι οι πιο πολλοί υπάλληλοι θα σας πουν: «πήγαινε μέσα να την πάρεις..» και εμείς θα βαριόμαστε, αλλά εκτός κι αν είναι παιδικός σας φίλος ή αδελφός ο βενζινάς, άμα είναι να γίνει η στραβή, μετά είναι που σε είδα, που σε ξέρω…

Και τη χειρότερη βενζίνη του κόσμου να βάλουμε μερικές δεκάδες μέτρα θα μπορέσουμε να τα κάνουμε, αφού στο σωληνάκι έχει μείνει λίγο από την παλιά βενζίνη. Είναι απίθανο να πάρεις χαμπάρι τι είδους βενζίνη έβαλες στα πρώτα 10 μέτρα. Λογικά θα κάνεις μια μικρή απόσταση και μετά θα έχεις τις πρώτες ενδείξεις (θα σβήσει, θα κλοτσάει, δεν θα ανεβάζει στροφές κλπ). Όταν γίνει αυτό ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δε γυρνάμε πίσω στο βενζινάδικο να ρωτήσουμε πως και τι και να ζητήσουμε τα ρέστα!!

Γιατί ο βενζινάς δεν είναι χαζός και με το που θα δει ότι κάτι παίχτηκε μπορεί να κάνει διάφορα «του επαγγέλματος» για να μην κινδυνέψει. Μερικά πρατήρια π.χ. διαθέτουν δεξαμενές καυσίμων που επικοινωνούν μεταξύ τους σαν συγκοινωνούντα δοχεία και χωρίζονται με πόρτες που ανοιγοκλείνουν με τηλεχειριστήριο παρακαλώ… Επίσης μπορεί όση ώρα είμαστε εκεί και φωνάζουμε, επειδή για λόγους ασφάλειας οι δεξαμενές απέχουν από τις αντλίες. αυτός να έχει βάλει ένα φορτηγάκι από δίπλα και να τραβάει το νοθευμένο καύσιμο και εσύ να μην πάρεις πρέφα τίποτα. Εδώ να πω ότι υπάρχει και ένα ενδεχόμενο ο βενζινάς να μην φταίει καθώς μπορεί να έχει νοθεύσει το καύσιμο ο μεταφορέας, δηλαδή το βυτίο. Αυτό όμως είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μας.

Συνεπώς την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια και πάμε κατευθείαν στη Νομαρχία της περιοχής (Διεύθυνση Εμπορίου-Τμήμα Προστασίας Καταναλωτή & Τεχνικού Ελέγχου) και κάνουμε καταγγελία, δίνοντας παράλληλα δείγμα από το νοθευμένο καύσιμο για να το στείλει για εξέταση στη Χημική Υπηρεσία. Η Νομαρχία όταν γίνει τέτοια καταγγελία στέλνει ένα δικό συνεργείο της να πάρει και εκείνη δείγμα από το πρατήριο που καταγγείλαμε. Επειδή όμως χρειάζεται χρόνος (π.χ. 1-2 ώρες) για να πάει το συνεργείο στο βενζινάδικο, εμείς με τη συμπεριφορά μας φροντίζουμε να μην μυριστεί κάτι ο βενζινάς και προσπαθήσει να εξαφανίσει το νοθευμένο.

Δεν πάμε στην Αστυνομία και δεν κάνουμε μήνυση, γιατί μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ αν κάτι δεν πάει καλά. Πάμε στη Νομαρχία και αυτή κάνει τη δουλειά της για εμάς. Μετά από λίγο καιρό θα μας έρθει ένα χαρτί στο σπίτι.

Εννοείται ότι μπορείς, δικαστικά, να ζητήσεις αποζημίωση από οποιαδήποτε βλάβη που προκλήθηκε στη μηχανή σου, καθώς και αν έμεινε στο συνεργείο, ο,τι ξόδεψες κλπ. Παράλληλα αυτός θα φάει ένα ωραίο πρόστιμο κάποιων χιλιάδων ευρώ και εσύ θα έχεις την ηθική ικανοποίηση, ότι δεν σε έπιασαν κορόιδο..

Tags: