Επιβλητικός στα Πηγάδια ο ΠΑΟΚ, 3-0 τη Ξάνθη

 

Με τέρματα των Αθανασιάδη (πέναλτι), Ρομπέρ και Λαζάρ ο ΠΑΟΚ πέρασε... αέρας από τη Ξάνθη με 3-0 και με την τρίτη του νίκη έπιασε στην κορυφή τους Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο

 

Την τρίτη του νίκη σε τέσσερα ματς και πρώτη μακριά από την Τούμπα σημείωσε ο Δικέφαλος του Βορρά, που κυριάρχησε πλήρως στη Ξάνθη και κέρδισε εύκολα τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσιάστηκε σοβαρή και ουσιαστική, έχοντας για όπλο της την καλή κυκλοφορία, που της επέτρεπε να ελέγχει το ματς και να κρατάει τους ακρίτες μακριά από την περιοχή του Γλύκου. Ο Αθανασιάδης ευστόχησε από τη βούλα και έδωσε το προβάδισμα στο 10', ο Ρομπέρ στο 54' διπλασιάσε τα τέρματα της ομάδας του και ο Λαζάρ στο 88' σφράγισε την επιβλητική εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Σε κακή μέρα η ομάδα του Ουζουνίδη, που προσπαθούσε να επιτεθεί ανορθόδοξα και φυσιολογικά γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.
Διπλή όψη είχε το α' μέρος στα Πηγάδια. Το πρώτο 25λεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος με καλή κυκλοφορία και με σύστημα σταθερά σε διάταξη 4-4-2 (σε ευθεία) κέρδισε τη μάχη του κέντρου και κυριάρχησε. Μεγάλη ευκαιρία οι θεσσαλονικείς δεν έβγαλαν, ωστόσο χάρη σε ανόητο πέναλτι του Κομεσίδη πάνω στον εξαιρετικό για μία ακόμα φορά Κάτσε, προηγήθηκαν μόλις στο 10' με εύστοχη εκτέλεση του Αθανασιάδη, που έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα.
Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε δίνοντας χώρους στη Ξάνθη, που όμως δεν μπορούσε να απειλήσει, καθώς δεν εκμεταλλευόταν την ταχύτητα των Πλατέλα, Μαρσελίνιο (ο βραζιλιάνος ταλαιπώρησε τον Ετο, αλλά μέχρι εκεί) από τις πτέρυγες, που είχαν πλεονέκτημα έναντι των Λίνο, Ετό. Εξαίρεση αποτελεί η φάση του 40', όταν μετά από πρέσινγκ και λάθος των αμυντικών του ΠΑΟΚ, ο Ντάνι γύρισε στον Μαρσελίνιο, που αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.
Οπως και στο α' μέρος, έτσι και στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε φροντίσει να κλείσει τους διαδρόμους και με όπλο του την καλή κυκλοφορία κατάφερε να φτάσει γρήγορα στο δεύτερο γκολ. Σκόρερ ήταν ο Ρομπέρ στο 54', που μετά από σωστή και οργανωμένη ανάπτυξη έγινε αποδέκτης την μπάλας και με το δεξί του νίκησε τον Βιβιανί, γράφοντας το 2-0. Με ακόμα πιο ανεβασμένη πλέον ψυχολογία οι παίκτες του Δώνη κυριάρχησαν πλήρως, κρατούσαν εύκολα την μπάλα και ήλεγχαν.
Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του βάζοντας Μαρίν και Μάνταλο, ωστόσο η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν σωστή και οι θεσσαλονικείς δεν απειλούνταν. Κάποια μακρινά σουτ των ακριτών δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Γλύκο, ενώ οι θεσσαλονικείς έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, με τον Βιβιανί να αρνείται το γκολ τόσο στον Αθανασιάδη στο 80', όσο και στον Λόρενς ένα λεπτό αργότερα. Ο Λαζάρ ωστόσο στο 88' δεν αστόχησε, νίκησε τον Βιβιανί και ο ΠΑΟΚ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.